Yeni Troya

yenitroya

Başkan Şahin ‘’Turizm bizim lokomotifimizdir’’

“Organik Kültürler Diyarı” olarak hafızalara kazınan Ayvacık, sahip olduğu doğal güzellikleri, harika kumsallarıyla yüzyıllar boyu dikkatleri üzerine toplamıştır.

Ayvacık ilçesi 83 km’lik sahil şeridiyle Çanakkale’nin en uzun sahil kesimlerinden birine sahiptir. Ayvacık, ilkçağlardan bu yana çeşitli kavimler tarafından yerleşim alanı olarak kullanılmış, aynı zamanda bir öğretim merkezi olarak bilinen Assos’ta, İlk çağ’ın ünlü filozofu Aristoteles bir felsefe okulu kurmuş zooloji, biyoloji ve botanik konularında da önemli araştırmalar yapmıştır. İlçe bakirliğini koruyarak Çanakkale’nin ve Kuzey Ege’nin incisi haline geldi. Antik kentleriyle, mavi bayraklı plajlarıyla Türkiye’nin yeni tatil adresi haline gelen Ayvacık, bunun yanında eko turizm, tarım ve hayvancılıkta da iddialı konuma geldi.

Yaz aylarının geldiği şu günlerde hava sıcaklığının yükselmesi, okulların kapanmasıyla birlikte, birçok aile Ramazan Bayramı ve sonrasında başlayacak yaz dönemi için tatil yapma planı yapıyor. Kuzey Ege’nin en güzel yerlerinden olan Assos, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, Yunanistan’ın Midilli adasının tam karşısında yer alıyor. Köklü bir tarihe sahip olan Assos, dağ köyü ve liman olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Liman ve çevresinde daha çok eski taş evlerde kurulu butik oteller ve lokantalar yer alırken, dağda yer alan Behramkale köyünde pansiyonlar bulunuyor. Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde Kuzey Ege’nin incisi olan Ayvacık hakkında görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin Ağır sanayinin Ayvacık’a uzak olduğunu, Ayvacık Belediyesi olarak rotalarının turizm, tarım, hayvancılık ve eğitim olduğunu dile getirdi.

Şahin ; “Bölgemiz bundan sonra turizmde hak ettiği değeri alacak”

Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ‘’ Yerel yönetimlerin kendilerine aldığı görev bilinci adı altında pozisyonları vardır. İlçenin geleceğine yön veren bizler, yol yaparız, kanal yaparız, su getiririz, tarihimize sahip çıkarız. İlçemizde en çok göze batan nedir diye sorarsanız, atalarımızın bize bıraktıkları ören yerleri. Bakın bu ören yerleri nereleri diye sorarsanız, Assos, Apollon Smintheion, Ceneviz Köprüsü, Murat Hüdavendigar Camii ve Külliyesi, Zeus Altarı bunlar ilçemizin içinde bulunan ören ve tarihi yerler. Atalarımız bu yerleşim bölgesine milattan önce yerleşmiş. Yerleşirken de bu bölgenin doğal yapısının bozulmamasına dikkat etmişler. Bakın bugüne kadar Ayvacık bilenen bir yer değildi. İlçemizi çok iyi anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor. Bu nasıl olur, ilçe halkıyla birlikte akılcı hareket ederek sağlayacağız. Ayvacık Türkiye’de bilinen yer değildi, ama Assos denildiği zaman dünyanın bir bölümü bilir, her ülke bilmeyebilir. Belediye başkanı olarak yurt dışına çıktığımda Truva Dardanel dediğimde hemen hemen herkes bu bölgeleri biliyor. Bilmeyen yok. Ayvacık’ın ismi hep arka planda kaldı. Ayvacık, Assos birlikte kullanılsın. Ayvacık Apollon Smintheion beraber kullanılsın ne olur. Belediye başkanı seçildikten sonra ilçenin tanıtımı için çok mücadeleler verdik. Bakın bunun sonucunda Behramkale Köyü`ndeki Assos Ören Yeri’nin, UNESCO Dünya Mirası listesine geçici olarak girmeye hak kazandı. Assos Ören yerinin kültür mirası listesinde yerini alması sadece isimle de olmuyor. Kültürel varlıklarımız ön plana çıkarıp bunları sergilememiz gerekiyor. Bakın bugün Ayvacık kabuğunu kırmış, Organik etiyle, sütüyle, zeytin ve zeytinyağıyla, halısıyla, tarihiyle, doğasıyla emin adımlarla gelişen bir ilçe konumuna gelmiştir.’’ dedi

Turizmin bölge açısından önemini bilen ve ilçesine yapılacak olan yatırımları buna göre dizayn etmiş olan Ayvacık’ın çalışkan Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ”Ülkemizde artık doğal güzelliğini korumuş bakir bir tatil yöresi yok. Bölgemiz bundan sonra turizmde hak ettiği değeri alacak, insanlarımızın rahatça denize girebileceği yer Ayvacık sahilleri olacaktır. Gerçek bir tatil için herkesi Ayvacık’a bekliyoruz.” dedi.

Bu kapanacak 0 saniye