Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), sağlık teknolojilerinde çığır açacak yeni bir projeye imza atıyor. “Akciğer Seslerinin Spektral Analizi ve Makine Öğrenimi Yoluyla Astım, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve İdyopatik Pulmoner Fibrozis (IPF) Teşhisi Yapan Web Tabanlı ve Mobil Uygulama Geliştirilmesi” başlıklı proje, 1005 – Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Proje, Doç. Dr. Pınar Mutlu’nun yürütücülüğünde, Prof. Dr. Arzu Mirici, Doç. Dr. Serdar Enginoğlu, Doç. Dr. Samet Memiş, Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar ve Dr. Öğr. Üyesi Cemaleddin Şimşek’in yer aldığı uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek.
Proje kapsamında, akciğer seslerinin spektral analizi ve makine öğrenimi teknikleri kullanılarak astım, KOAH ve IPF gibi önemli solunum yolu hastalıklarının teşhisini yapabilen bir web tabanlı ve mobil uygulama geliştirilecek. Bu yenilikçi uygulama, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırarak, erken teşhis ve tedavi süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise açıklamasında, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, bu tür projelerle sağlık alanında teknolojik ilerlemelere katkı sağlamaktan ve toplum sağlığını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapmaktan gurur duyuyoruz. Proje ekibimizi tebrik eder, başarılı bir çalışma dönemi dilerim” dedi.
Daha Fazla
ÇANAKKALE TARİHİ ALANDA”SALI SOHBETLERİ” BAŞLADI
ÇANAKKALESPOR’DA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
GEBE OKULUNA BABA ADAYLARI DA KATILIYOR