Yeni Troya

yenitroya

EntreAction Erasmus+ AB Projesi Yaz Okulu Çanakkale’de Gerçekleştirildi

“EntreAction: Girişimcilik Eğitiminde Yenilikçi Bir Vakadan Video-Hikayeye Yaklaşımı” konulu, 400.000 Avro bütçe alan, Avrupa Birliği Projesi Yaz okulu 15 –  26 Temmuz 2024 tarihleri arasında, 6 ülkeden 54 öğrenci ve öğretim üyesinin katılımı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“EntreAction: Girişimcilik Eğitiminde Yenilikçi Bir Vakadan Video-Hikayeye Yaklaşımı” konulu Avrupa Birliği Projesi çalıştayı yaz okulu açılış programıyla başladı.

Açılış oturumuna Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökalp, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez onur konukları olarak katılarak birer konuşma yaptı.

Projenin  Türkiye Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Boz ve Proje Yürütücüsü Bulgaristan Veliko Tarnovo St. Cyril ve St. Methodius Üniversitesi’nden Doç. Dr. Veneta Hristova’da konuşmasında konuklara hoş geldiniz dileklerini ileterek, yaz okulu programı hakkında bilgiler verdi.

Açılış toplantısı sonunda,  verimli ve keyifli bir yaz okulu geçirilmesi dilekleriyle pasta kesildi.

İki hafta devam eden Yaz okulu, Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi’nden proje ekibi Prof. Dr. Mustafa Boz, Prof. Dr. Hülya Önal, Dr. Öğr. Üyesi H. Çağlar Doğru, Öğr. Gör. Gökhan Akça, Öğr. Gör. Tarık Yalçınkaya ve projede görevli üniversite öğrencilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Proje yürütücüsü ve ortağı  Yaz okulu katılımcıları; Bulgaristan Veliko Tarnovo St. Cyril ve St. Methodius Üniversitesi,  Polanya –  Szczecin Denizcilik Akademisi, , Finlandiya – Tampere Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Almanya- Leipzig Üniversitesi, Portekiz – Aveiro Üniversitesi,ve Polonya – Science4People kurumundan 24 eğitmen ve akademisyen ile 30 öğrenciden oluştu.

Yaz okulunda, proje kapsamında şimdiye kadar üretilen Girişimcilik Eğitimi ve Girişimcilik Fikirleri sunuldu, ekiplerin hazırladığı interaktif, çağdaş girişimcilik eğitimini desteklemek amacıyla hazırlanan eğitim videoları gösterildi.

Ayrıca Çanakkale’li örnek girişimciler seminer verdi.  Yeni girişimcilik eğilimleri  tartışıldı, yeni fikir ve görüşler değerlendirildi.

Sosyal faaliyetler arasında, ilk hafta Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi gezisi, İkinci hafta Çanakkale Deniz Müzesi gezisi ve şehir turu düzenlenerek  Çanakkale’nin tarihi, kültürü ve yaşamı misafir öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı.

Yaz okulunun son günü, öğrenci takımlarının hazırladığı, yeni girişimcilik fikirlerini yansıtan videolar gösterildi. Başarı ödülleri ve katılım sertifikaları takdim edildi.

 

Bu kapanacak 0 saniye