Yeni Troya

yenitroya

EŞİNİN TEDAVİSİ İÇİN SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATTI

EŞİNİN TEDAVİSİ İÇİN SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATTI

19062016_3_0001

 

 

Çanakkale’de yaşayan Zeynep Akyüz, 13 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan eşi Özer Akyüz için sosyal medyada yardım kampanyası başlattı.

 

Akyüz, geçtiğimiz yıl Çanakkale-Bursa karayolunun 13’üncü kilometresinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanmış aynı kazada 17 EE 750 plakalı araç sürücüsü arkadaşı Mutlu Çetin ise hayatını kaybetmişti.

 

Yaklaşık 7 aydır İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Özer Akyüz’ün koma döneminin sona erdirildi.

 

Ailenin tedavi sürecinin tamamlanması için Bursa’da bulunan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile görüşmeye başladı.

 

Sürecin maddi bölümünde sıkıntı yaşayan Akyüz ailesi bunun üzerine Çanakkale Valiliği’nden aldıkları 1 yıllık izin kapsamında sosyal medya üzerinden “Özer Akyüz’e Yardım Kampanyası”nı başlattı.

 

Özer Akyüz’ün eşi Zeynep Akyüz, çok zorlu geçen 7 aylık sürenin geride kaldığını söyledi.

 

Eşinin çok güçlü olduğunu, bu nedenle de yaşanan çok sayıda travma ile iki kez kalp durmasına rağmen tedavilere olumlu cevap verdiğini ifade eden Akyüz, tedavinin geri kalan bölümünde maddi olarak sıkıntıya düştüklerini belirtti.

 

Kazanın meydana geldiği 13 Kasım tarihinden bu yana her an dua edip eşinin eski sağlığına tekrar kavuşması için çaba sarf ettiklerini anlatan Akyüz, şöyle devam etti:

 

“Bu sürede dost ve arkadaşlarımızın sayesinde ayakta kaldık. Özer’in ne kadar çok seveni olduğunu bir kez daha anladım. Özer gerçekten çok güzel dostlar, arkadaşlar edinmiş kendine. Tedavimizin ileriki sürecinde de yine dostlarımızın sayesinde devam edeceğiz. Ancak devletimiz fizik tedavi süresinde 90 günlük bir süre veriyor. Bir sonraki yıl yine 90 günlük tedavi hakkınız oluyor. Bu konuda biraz mağduriyetimiz oldu. İnanıyorum ki bu konu dikkate alınır ve 90 gün sınırlaması kalkar.”

 

Bu tür kazaların herkesin başına gelebileceğini hatırlatan Akyüz, “Bizim başımıza geldi. Ne kadar zorlu bir süreç olduğunu gördük. Kötü günler atlatılıyor elbette ama büyük destekler büyük çabalar gerekiyor. Çünkü benim eşim bir mucize benim mucizem, bu sürecin de atlatılacağına ve bir mucizenin daha gerçekleşeceğine inanıyorum. Biz tedavi sürecinde maddi anlamda sıkıntı yaşadığımız için Çanakkale Valiliğinin 1 yıllık izniyle bir yardım kampanyası başlattık. Cuma günü itibariyle resmen başladı. Bizim amacımız eşim Özer’i daha iyi bir tedaviyle daha kısa bir sürede ayağa kaldırabilmek. Tabi devletin imkanları kapsamında 90 günlük seans süremizi doldurduğumuz için özel tedaviye yönelmek zorunda kaldık. Buda çok maliyetli bir iş. Biz günlük 600 liradan yıllık tedavi için 219 bin lira ücret ödeyeceğiz. Bu nedenle bu mübarek günlerde kampanyayı başlatarak vatandaşlardan gelecek yardımları bekliyoruz.” diye konuştu.

Akyüz’ün doktoru, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Gökmen ise, 37 yaşındaki hastalarının trafik kazası neticesinde travmatik beyin hasarı aldığını söyledi.

 

Hasar gelişeli 7 aylık sürenin tamamladığını ifade eden Gökmen, “Biz Özer beyi yoğun bakım sürecinin ardından rehabilitasyon sürecine aldık. Bu süreçte hastamız koma dediğimiz seviyesi düşük düzeydeydi. Bilinç düzeyi hiç yoktu. Konuşulanlara hiçbir şekilde cevap veremiyordu. Diğer çevre oryantasyonları yoktu. Daha sonra burada yaptığımız rehabilitasyon programıyla özellikle kas ve iskelet sisteminde gelişebilecek kısıtlılıklar, yaralar, deformiteler, bunların dışında yutma problemleri gibi gelişebilecek diğer sorunları önlemek amacıyla bu rehabilitasyon sürecine devam ettik.” dedi. 

 

Sürecin devamında daha önce hiçbir şekilde yer ve çevre oryantasyonu bulunmayan Özer Akyüz’ün şuanda konuşulanları gayet güzel anlamaya başladığını, konuşulanlara kısmen de olsa cevap verebildiğini belirten Doç. Dr. Gökmen, “Bizim olumsuz beklediğimiz tüm komplikasyonlar önlenmiş düzeye geldi.” diye konuştu.

 

19062016_3_0002

 

19062016_3_0003

 

19062016_3_0004

 

Bu kapanacak 0 saniye